20 Nisan 2009 Pazartesi

CHEESECAKE


Bu cheesecakemi 41. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ni yapan sevgili arkadaşım http://yemekelisleri.blogcu.com/ a yolluyorum kolay gelsin canım.hafta sonu cheesecake yaptım arkadaşlar ben çok severek yapıp yiyorum harika bir tadı var tabi bu tada birde limon eklenince daha bir harika oluyor hepinizin yapmasını şiddetle tavsiye ediyorum ve tarife geçiyorum arkadaşlar

MALZEMELER

3 kutu labne yada krem peyniri 600 gr (markası farketmez)
1 kutu krema 200 gr
1 su bardağı şeker
2 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 limon kabugu ve suyu
yarım patek petibör büsküvi
1 yemek kaşıgı herhangi bir reçel

şimdi arkadaşlar öncelikle büsküvileri derin bir kasenin içine ufalıyoruz ve içine suyla sulandırdıgımız reçeli döküyorum hamur gibi bir kıvam alana kadar iyice eziyoruz ve bu karışımı yağladıgımız kelepçeli kalıbın dibine yayıyoruz ve bunu bir kenara alıyoruzdaha sonra peyniri ve şekeri mikserle 7 -8 dk çırpıyoruz ardından sırayla unu vanilyayı kremayı limon suyunu ekliyoruz en sona yumurtaları teker teker kırıyoruz (burada dikkat edilmesi gereken yumurtaları çok çırpmamak) bu karışımı büsküvili karışımın üzerine ekliyoruz.ve cheesecake miz fırına vermeye hazır 180 derecede ısıttığımız fırına sıcaklıga dayanıklı bir kabla su koyup cakemizi gırına verebiliriz 10 dk 180 derecede 70 dk sıda 160 derecede olmak üzere 80dk pişirelim ortası az sallanıyor vaziyette olmalı belki sizlerin fırını daha kısa sürede pişirebilir.

13 Nisan 2009 Pazartesi

KABARIK PANDİSPANYA


merhaba arkadaşlar bu bloğu pastayapmaya çalışıpta yapamayan arkadaşlar için düzenlemiş bulunuyorum çünkü bende pasta yapmaya başladığımda çok zorlanmıştım inşallah sizler fazla zorlanmazsınız.evet başlayalım pastalar börekler yapmaya ve neyden başlıyoruz tabiki pastanın olmazsa olmazı pandispanyadan şimdi arkadaşlar ben pandispanya yapmaya ilk başladıgımda okadar incecik oluyoduki degil 4 kata ayırmak 2 ye bile zor ayrılırdı bazıları hiç pişmezdi neyse o günler geride kaldı şimdi güzel ve kabarık pandispanya nasıl yapılır onların tiyolarını verelim
1. pandispanya hamurunda kullanılacak bütün malzemeler oda sıcaklıgında olmalıdır.
2. yumurta çırpılırken mutlaka sarısını ve akını ayrı çırpmamız gerekmektedir.
3. şekeri hem yumurta akına hemde sarısına katarak çırpma işlemi yapılmalıdır.
4. yumurtanın akını kremşanti kvamında olana kadar sarısınıda homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpmalıyız.
5. pandispanyada kullanılacak kuru malzemeleri en az 2 kere elekten geçirmeliyiz( kakao, un, kabartma tozu gibi)ve havalandırarak çırpma teliyle karıştırmalıyız.
6.kuru malzemeler her zaman yumurta sarısına eklenir ve bu ekleme yapılırken kesinlikle mikser değil tahta bir spatula kullanılır.
7. bütün melzemeler yumurta sarısıyla karıştırılıp en sona yumurta akları söndürülmeden yavaş yavaş diger karışıma eklenir.
8. kek kalıbımızın sadece tabanını yağlamalıyız kenarlarına ise un serpmeliyiz.

9. eger fırınınız çabuk pişiriyorsa benim yaptıgım gibi fırına kalıbı koymadan önce üzerine folyo kapatın ilk 20 dk o şekilde pişşin sonra folyoyu çıkartın üzeri pişsin.
evt arkadaşlar sanırım unuttugum bişey yok ve şimdi gelelim resimdeki pandispanyanın malzemelerine
4 adet yumurta
3 yemekkaşıgı un
1 su bardağı şeker
2 kaşık kakao

1 yemek kaşıgı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yapılışını yukardaki maddelere bakarak yapabilirsiniz arkadaşlar

şeker hamurlu pastam nasıl olmuş arkadaşlar 3. cü denemem oldugu için biraz basit ama daha ileriki zamanalrda inşallah daha güzel pastalarla birlikte olacaz

şeker hamuru şekillendiricilerim



pasta malzemelerim geldi yaşasınnnnn:)



merhaba arkadaşlar nihayet diğer meşkul oldugum işler bitti ve artık pastacılıkla tamamen ilgilenir duruma geldim ingiltereden kalıp sparişlerim oldu geçen hafta onlar geldi ve ben bu sevincimi sizlerle paylaşmak istedim daha çok resim ekleyeceğim şimdi resimlere bakalım sevgiyle kalın arkadaşlar yorumlarınız benim için çok önemli lütfen yorum yazmayı ihmal etmeyin olurmu