18 Ağustos 2011 Perşembe

meyveli yaş pasta

24 cm lik kelepçeli kalıp için;

malzemeler

5 yumurta
1 su bardağı+1 kaşık un
1su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sıcak su

yapılışı
öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazını büyük cam kaselere ayırıyoruz cam kase olmazsa aklar kıvam almaz.beyazlarını kar kıvamına gelecek derecede çırpıyoruz yaklaşık 10 15 dk kaseyi çevirdiğinizde akmayacak kıvamda olmalı bu işlemi bitirdikten sonra akları bir kenara bırakıyoz yumurta sarılarına şekeri ve sıcak suyu ilave edip mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz şeker tamamen erimiş olacak. bunuda bir kenara bırakıyoruz ve kuru malzemeleri unu kabartma tozunu ve vanilyayı üç deva elekten geçiriyoruz havalandırarark eliyoruz ve bu karışımı tahta kaşık yardımıyla üç defada yumurta sarılarına katıyoruz iyice karıştıgından emin olduktan sonra yumurta aklarınıda yavaş yavaş sondürmeden katıp güzelce homojen kıvama gelince tabanını yagladıgımız kenarlarını ise sadece unladıgımız kalıbımıza döküp kürdan testini geçene kadar pişirelim ilk 20 dk fırının kapagını kesinlikle açmıyoruz bunu sakın unutmayın
krema tarifi
Malzemeler
  • 3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
  • Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
  • arasınada istedğiniz meyveyi koyabilirsiniz ben muz şeftali ve elma koydum
yaş pastamızın dışını kapmalak için ise 1 paket kremşantiyi bir su bardağı sütle çırpıp sıvadım ve şeker hamurundan küçük çiçekler kesip üzerine serptim yapacak arkadaşlara kolaylıklar diliyorum

Hiç yorum yok: